Επικοινωνία(+30) 24230 71268
Close
Πλατανιάς Πηλίου Μαγνησία 37010, Ελλάδα
(+30) 24230 71268 info@pelionnaturalsoap.gr
Monday - Friday 10AM - 8PM
1950-1965

Εκεί τότε στην Μάρσα Ματρούχ, σ΄αυτή τη μικρή κωμόπολη αναπτύχθηκε και η τέχνη της σαπωνοποιίας με το πιο αντιπροσωπευτικό εργοστάσιο το “The Sahara soap factory”, το οποίο εφοδίαζε όλη την βόρεια Αίγυπτο με σαπούνια. Στο εργοστάσιο αυτό εργάστηκε η γιαγιά Βικτώρια και αργότερα, αφού έμαθε καλά την τέχνη, ξεκίνησε την ενασχόληση της με το σαπούνι στο ξενοδοχείο της. Έφτιαχνε 2 ειδών σαπούνια δηλ. σαπούνια με την θερμή μέθοδο και σαπούνια με την ψυχρή.

Το σαπούνι με την θερμή μέθοδο το έφτιαχνε από τα κατακάθια των λαδιών και τα τηγανόλαδα της κουζίνας του ξενοδοχείου, και το χρησιμοποιούσε για την καθαριότητα και την λάτρα της κουζίνας, καθώς και για το πλύσιμο των σεντονιών του ξενοδοχείου. Έκανε τότε αυτό που θα λέγαμε σήμερα ανακύκλωση των αποβλήτων. Είχε δηλ. η γιαγιά για την εποχή της αναπτυγμένη οικολογική συμπεριφορά και ευαισθησία για το περιβάλλον.

Το σαπούνι με την ψυχρή μέθοδο, το έφτιαχνε από καθαρά λάδια, κυρίως ελαιόλαδο, φοινικέλαιο, και λάδι καρύδας, για φυσικό αφρισμό, και το χρησιμοποιούσαν, η οικογένειά της για σωματική καθαριότητα και φροντίδα και οι πελάτες του ξενοδοχείου.

 

Όλη αυτή την πείρα που απέκτησε η γιαγιά στην τέχνη του σαπουνιού, την έφερε στην Ελλάδα και την μετέδωσε σε μας και έγινε η βάση της παραγωγής των σαπουνιών μας.