Επικοινωνία(+30) 24230 71268
Close
Πλατανιάς Πηλίου Μαγνησία 37010, Ελλάδα
(+30) 24230 71268 info@pelionnaturalsoap.gr
Monday - Friday 10AM - 8PM
1895

Έτσι αφού οι πρόγονοί μας εγκαταστάθηκαν στην Αλεξάνδρεια πλάι στην σιγουριά της ισχυρής ελληνικής ομογένειας και την πνευματική θαλπωρή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, έπιασαν ρίζα και προόδευσαν εργαζόμενοι σε διάφορες δουλειές.

Από κει ο παππούς Νίκος Ντόβας με την γιαγιά Βικτώρια, πέταξε με την οικογενειά του για την Μάρσα Ματρούχ, την αρχαία Αμμωνία. Απέκτησαν δύο παιδιά τον πατέρα μας Γιάννη και την θεία μας Αικατερίνη. Η ονομασία Αμμωνία προέρχεται από τον ‘Αμμωνα Ρα*(‘Αμμωνα – Δία για τους ‘Ελληνες).

Η Μάρσα Ματρούχ λοιπόν τότε ήταν το ομορφότερο τουριστικό θέρετρο, και το ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι.

Την ονόμαζαν Αιγυπτιακή Ριβιέρα, και την θεωρούσαν σαν «το μαργαριτάρι της Μεσογείου».

Έτσι μετά το 1930, άρχισαν να χτίζονται πολλά ελληνικά ξενοδοχεία όπου όλα τους μέχρι το 1960-65, εξυπηρετούσαν την τουριστική αριστοκρατία της βορείας Αιγύπτου.

Όχι τυχαία, τον τόπο αυτό διάλεξε η πασίγνωστη Βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα Γ’ (160-101π.Χ.) να εγκαταστήσει τα περίφημα θαλασσινά της λουτρά, καθώς και ο Γερμανός στρατηγός Ρόμελ να στήσει το στρατηγείο του και το καταφύγιό του λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης. Απείχε δε 300 χμ από την Αλεξάνδρεια και μιάμιση ώρα δρόμο από την ξακουστή όαση της Σίβα.